Προφίλ Εταιρίας

     Οι Εκδόσεις «ΠΕΡΓΑΜΟΣ» ξεκίνησαν το 1980, για τους παρακάτω τρεις σημαντικούς λόγους:

1.    Κυρίαρχος λόγος των Εκδόσεων «ΠΕΡΓΑΜΟΣ», με εργαλεία την Αγία Γραφή και την κυκλοφορία κατάλληλων βιβλίων, υπήρξε η προβολή τού Προσώπου τού Ιησού Χριστού, του Αιωνίου Υιού τού Θεού, με έναν διπλό σκοπό: Αφενός μεν, να παρουσιάσουμε τα τεκμήρια της Θείας Καταγωγής τού Ιησού Χριστού, ότι Αυτός είναι Θεός και Δημιουργός τού Σύμπαντος, αφετέρου δε να εξηγήσουμε ότι κατέβηκε στον κόσμο μας, για να μπει στην ανθρώπινη οικογένεια, ώστε, με τον Θάνατό Του επάνω στον Σταυρό τού Γολγοθά, ως ο μοναδικός αναμάρτητος αντιπρόσωπός μας, να πληρώσει και εξοφλήσει το ανυπέρβλητο χρέος των αμαρτιών μας απέναντι στη Θεία Δικαιοσύνη, πραγματοποιώντας έτσι αιώνια λύτρωση, για κάθε άνθρωπο. Ώστε, τώρα, όποιος, με πίστη, επικαλεστεί το ‘Ονομα του Ιησού Χριστού, να μπορεί να σώζεται ολοκληρωτικά και αιώνια.

2.    Σοβαρότατος λόγος ακόμα υπήρξε η ζωτική ανάγκη στο να έχουμε στην πατρίδα μας ολόκληρη ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, στη Δημοτική, σε γλώσσα απλή και κατανοητή για ολόκληρο τον λαό. Η μία και μοναδική μετάφραση του Ν. Βάμβα, που ήταν σε κυκλοφορία, είχε γίνει το 1850, αλλά, όπως καταλαβαίνουμε, η γλώσσα της ήταν  για την εποχή μας και απαρχαιωμένη και δυσνόητη για τους περισσότερους 
          Για τον λόγο αυτό, οι Εκδόσεις «ΠΕΡΓΑΜΟΣ» ανέλαβαν το γιγάντιο αυτό έργο και, μάλιστα, σε πολύ σύντομο χρόνο, το 1994, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά, ολόκληρη την Αγία Γραφή (Παλαιά και Καινή Διαθήκη), σε γλώσσα ρέουσα, κατανοητή, αλλά  και ευχάριστη για τον Νεοέλληνα. 
         Με τον τρόπο αυτό, οι Εκδόσεις «ΠΕΡΓΑΜΟΣ» υπήρξαν ο πρώτος και πρωτοπόρος Εκδοτικός Οίκος στην Ελλάδα, που ανέλαβε και έφερε σε πέρας αυτό το γιγαντιαίο έργο και, μάλιστα, με ποικίλες εκδόσεις, απλές και πολυτελείας, καλαίσθητες και εύχρηστες, με παραπομπές, με έγχρωμους χάρτες και με πολλά άλλα πολύτιμα επιπρόσθετα χρήσιμα στοιχεία.  

3.    Ένας ακόμα λόγος ήταν στο να προσφέρουν στον Ελληνικό λαό βιβλία ποιότητας και τεκμηριωμένης ενημέρωσης απέναντι σε ένα μεγάλο πλήθος άλλων βιβλίων που αποπροσανατολίζουν τον άνθρωπο, επειδή  ως θέματά τους έχουν είτε τις Ανατολικές Θρησκείες ή τα αποκρυφιστικά φαινόμενα, όπως τη Μαύρη Μαγεία κλπ, ή και την παρότρυνση των αναγνωστών προς άρνηση του Θεού και του Ιησού Χριστού. Με αυτού τού είδους τα βιβλία αποπροσανατολισμού είναι, δυστυχώς, σήμερα, πλημμυρισμένες οι βιτρίνες των βιβλιοπωλείων στη χώρα μας, οδηγώντας έτσι τούς ανθρώπους σε αδιέξοδα και μακριά από την Αλήθεια για το πραγματικό νόημα της ζωής.
Να σημειώσουμε, τέλος, ότι, τα βιβλία μας δίνουν τις σίγουρες και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα του σύγχρονου ανθρώπου, όπως: 

•    Ποιος είμαι; 
•    Ποιος με έφερε στην ύπαρξη;
•    Γιατί βρίσκομαι εδώ στη γη; 
•    Πού πηγαίνω; 
•    Τι πρόκειται να συναντήσω μετά τον θάνατο; 
•    Ποιος είναι ο γνήσιος δρόμος τής λύτρωσης;